Meer resultaten voor depressie

depressie
Praktijk voor psychotherapie.
Neem contact op. Praktijk voor psychotherapie. Frans Stortelder, Psychiater Amsterdam. 1015 CP Amsterdam. of per email. Psychodynamische psychotherapie bij jongeren, studenten en volwassenen. Partner-Relatie therapie; Farmacotherapie. Angst en depressieve klachten, Persoonlijkheidsproblematiek. ADHD bij jongeren, studenten en volwassenen. Seksuele identiteitsproblematiek en ouderschap. In het eerste gesprek kijk ik samen met u wat uw probleem is en of het geschikt is voor de vrije praktijk. Vervolgens zet ik samen met u in enkele intakegesprekken uw gezinsachtergrond, levensloop en persoonlijk functioneren op een rij, om uw huidige problemen beter te kunnen begrijpen en als basis voor de verdere behandeling. In de psychotherapie stel ik me vooral op als gids, die gericht is op het stimuleren van een zoekproces naar uw innerlijke wereld en naar bewustwording en inzicht in ongezonde emotionele reactiepatronen, die verantwoordelijk zijn voor uw klachten en persoonlijke problemen. Vervolgens onderzoek ik samen met u hoe die patronen van vroeger uit zijn ontstaan en hoe ze vervangen kunnen worden door meer efficiënte reactiepatronen.
tms
eConnect, the platform for monitoring shipments independent of a telematics solution or TMS system is evolving even faster and again offers many new functionalities. In the rapidly changing world of goods and package transport, it is becoming increasingly important to use carriers in a dynamic way.
Wat is depressie? PsychoseNet.
Wat is depressie? Wat is depressie? Wat is depressie? Symptomen van depressie. Oorzaken van depressie. In theorie kan iedereen een depressie ontwikkelen. Mensen met depressiegevoeligheid hebben tijdens een depressieve episode last van een combinatie van somberheid, minder energie, minder interesse, jezelf waardeloos voelen. meer informatie
depressie
Trimbos.nl Depressie in Nederland: feiten en cijfers.
Zwangerschap en depressie. Op basis van het aantal geboorten in Nederland en de prevalentie van postpartum depressie schatten wij dat in Nederland jaarlijks 23.000 vrouwen die zwanger zijn en/of bevallen zijn een postpartum depressie krijgen. Een postpartum depressie is daarmee de meest voorkomende aandoening bij nieuwe moeders.
vind-een-coach.be
Depressie Aandoeningen Gezondheidsplein.nl.
4.7 uit 5 18 beoordelingen. Wat is een depressie? In het kort.: Een depressie is ernstige neerslachtigheid en somberheid gedurende minimaal twee weken. Er is een duidelijke afname van plezier of interesse in activiteiten of een depressieve stemming. Soms treden ook veranderingen op in slaap en eetgewoontes. Jaarlijks krijgt een op de twintig volwassen Nederlanders een depressie. Vrouwen hebben er vaker last van dan mannen. Er zijn verschillende soorten depressie die variëren in aard en duur van de klachten en het moment van optreden.
piptherapie.nl
Depressie Apotheek.nl.
Waarschijnlijk heeft het invloed op de overdracht van prikkels in de hersenen. Atypische antipsychotica kunnen worden gebruikt bij een zeer ernstige depressie waarbij verschijnselen van een psychose optreden, zoals wanen en hallucinaties. Atypische antipsychotica onderdrukken deze verschijnselen. Soms worden ze in combinatie met andere antidepressieve middelen gebruikt. Voorbeelden van atypische antipsychotica die kunnen worden gebruikt, zijn clozapine, quetiapine of aripiprazol. Bupropion regelt in de hersenen de hoeveelheid noradrenaline en dopamine, twee natuurlijk voorkomende stoffen die een rol spelen bij stemmingen en emoties. Hierdoor vermindert de depressie en verbetert de stemming. Lamotrigine wordt soms gegeven als antidepressiva en lithium niet voldoende helpen. Lamotrigine voorkomt sterke stemmingsschommelingen. Het werkt in het algemeen beter tegen de depressies dan tegen de manie.
Depressie, wat is het en wat is de beste behandeling PuntP.
Een depressie uit zich bij hen soms anders dan bij volwassenen en is daardoor niet altijd even makkelijk te herkennen. Gelukkig is een depressie in de meeste gevallen goed te behandelen. Schroom niet om hulp te zoeken, ook als je niet zeker weet of je depressief bent. Voorkomen is beter dan genezen en hoe eerder een behandeling start, hoe groter de kans van slagen.
Bipolaire depressie Richtlijn Richtlijnendatabase.
Er is op basis van twee RCTs evidence dat het atypische antipsychoticum lurasidon effectief is bij de bipolaire depressie Citrome e.a, 2014; Selle e.a, 2014; het is in de Verenigde Staten geregistreerd als monotherapie of als toevoeging aan lithium of valproïnezuur bij de behandeling van bipolaire depressie.
Trimbos.nl Depressie in Nederland: feiten en cijfers.
Zwangerschap en depressie. Op basis van het aantal geboorten in Nederland en de prevalentie van postpartum depressie schatten wij dat in Nederland jaarlijks 23.000 vrouwen die zwanger zijn en/of bevallen zijn een postpartum depressie krijgen. Een postpartum depressie is daarmee de meest voorkomende aandoening bij nieuwe moeders.
Depressie is menselijk Marc Calmeyn Pelckmans.
Opzet van het boek is niet enkel de relevantie voor de patiënt, familie en behandelaar aan te tonen, maar dit ook te lezen als een uitroepteken bij de gang van zaken in de huidige psychiatrie betreffende mentale aandoeningen dus ook depressie.
Cijfers en feiten depressie Loketgezondleven.nl.
Mensen met beginnende depressieklachten geïndiceerde preventie: voorkomen dat de klachten erger worden. Hoe vaak komt depressie voor in Nederland? Cijfers over de omvang van depressie in Nederland zijn te vinden op Volksgezondheidenzorg.info.: Depressie gaat vaak samen met andere gezondheidsproblemen en leefstijlfactoren.
indicators.be Depressie.
Evolutie: hoewel volgens die enquêtes het aandeel van de personen dat aangeeft aan een depressie te hebben geleden daalde tussen 1997 65%, van de bevolking en 2004 59%, steeg het opnieuw tot de oorspronkelijke waarde in 2013 en steeg het verder tot 74%, van de bevolking in 2018.

Contacteer ons