Resultaten voor depressie

depressie
Wat is een depressie? Dorsoo.
Het is uiterst belangrijk om de behandeling niet alleen te richten op de symptomen en klachten, maar ook op de oorzaken van de depressie. Bij niet-medicamenteuze ondersteuning gaat de arts eventueel met hulp van een psycholoog op zoek naar de oorzaak van de depressie. Deze kan lichamelijk zijn, maar is meestal psychisch. Hierbij kan gesprekstherapie een belangrijke rol spelen. Het is ook heel belangrijk om te zorgen voor een normaal dag en nachtritme. Een verstoord slaappatroon heeft invloed op het functioneren overdag en zorgt dat het lichaam zowel geestelijk als lichamelijk onvoldoende herstelt. Ook een goed slaapsysteem, zoals dat van Dorsoo, kan bijdragen tot een betere nachtrust. Een verstoord slaappatroon heeft invloed op het functioneren overdag. Naast voldoende slaap 8 uur s nachts zijn ook de leefstijl en voedingspatronen belangrijk voor het overwinnen van een depressie.
Trimbos.nl Depressie in Nederland: feiten en cijfers.
Zwangerschap en depressie. Op basis van het aantal geboorten in Nederland en de prevalentie van postpartum depressie schatten wij dat in Nederland jaarlijks 23.000 vrouwen die zwanger zijn en/of bevallen zijn een postpartum depressie krijgen. Een postpartum depressie is daarmee de meest voorkomende aandoening bij nieuwe moeders.
Depressie UMC Utrecht.
Anoiksis: een vereniging voor en door mensen met psychosegevoeligheid. Nederlands Kenniscentrum Angst en Depressie: het kenniscentrum voor mensen met een depressie, hun naasten en behandelaars met als doel de kwaliteit van de hulpverlening aan mensen met angst en stemmingsstoornissen te verbeteren.
Depressie Apotheek.nl.
Waarschijnlijk heeft het invloed op de overdracht van prikkels in de hersenen. Atypische antipsychotica kunnen worden gebruikt bij een zeer ernstige depressie waarbij verschijnselen van een psychose optreden, zoals wanen en hallucinaties. Atypische antipsychotica onderdrukken deze verschijnselen. Soms worden ze in combinatie met andere antidepressieve middelen gebruikt. Voorbeelden van atypische antipsychotica die kunnen worden gebruikt, zijn clozapine, quetiapine of aripiprazol. Bupropion regelt in de hersenen de hoeveelheid noradrenaline en dopamine, twee natuurlijk voorkomende stoffen die een rol spelen bij stemmingen en emoties. Hierdoor vermindert de depressie en verbetert de stemming. Lamotrigine wordt soms gegeven als antidepressiva en lithium niet voldoende helpen. Lamotrigine voorkomt sterke stemmingsschommelingen. Het werkt in het algemeen beter tegen de depressies dan tegen de manie.
Depressies.be Wat is depressie? Veelgestelde vragen Bijwerkingen.
Misvattingen over depressie. Meer informatie rond depressie. Depressie en je omgeving. Hoe zeg je het? Welke gevolgen heeft een depressie? Je balans behouden. Depressie in je vriendenkring. Overzicht tips van lotgenoten. Het ritme van een depressie. Wat kan je zelf doen?
Bipolaire depressie Richtlijn Richtlijnendatabase.
Er is op basis van twee RCTs evidence dat het atypische antipsychoticum lurasidon effectief is bij de bipolaire depressie Citrome e.a, 2014; Selle e.a, 2014; het is in de Verenigde Staten geregistreerd als monotherapie of als toevoeging aan lithium of valproïnezuur bij de behandeling van bipolaire depressie.
Trimbos.nl Depressie in Nederland: feiten en cijfers.
Zwangerschap en depressie. Op basis van het aantal geboorten in Nederland en de prevalentie van postpartum depressie schatten wij dat in Nederland jaarlijks 23.000 vrouwen die zwanger zijn en/of bevallen zijn een postpartum depressie krijgen. Een postpartum depressie is daarmee de meest voorkomende aandoening bij nieuwe moeders.
KLAAR: Dipje of depressie? VRT NWS: nieuws. VRT NWS: nieuws. Artikel van Radio 2. Artikel van Radio 2. VRT NWS: nieuws.
Bijna 3 op de 10 jongeren zouden depressieve gevoelens hebben. Hoe maak je het onderscheid tussen een dipje en een depressie? Louise vraagt aan psychologe Telidja Klaï welke factoren een rol spelen en wat je kan doen aan een depressie.
Cijfers en feiten depressie Loketgezondleven.nl.
Mensen met beginnende depressieklachten geïndiceerde preventie: voorkomen dat de klachten erger worden. Hoe vaak komt depressie voor in Nederland? Cijfers over de omvang van depressie in Nederland zijn te vinden op Volksgezondheidenzorg.info.: Depressie gaat vaak samen met andere gezondheidsproblemen en leefstijlfactoren.
indicators.be Depressie.
Evolutie: hoewel volgens die enquêtes het aandeel van de personen dat aangeeft aan een depressie te hebben geleden daalde tussen 1997 65%, van de bevolking en 2004 59%, steeg het opnieuw tot de oorspronkelijke waarde in 2013 en steeg het verder tot 74%, van de bevolking in 2018.

Contacteer ons